Cum să alegi un scaun de birou confortabil?
Jul, 13 2023   |   Deco sfaturi

Cum să alegi un scaun de birou confortabil?

Lucrul la un birou a devenit pentru unii o realitate cotidiană. Scaunul este un element esențial al biroului. Timpul din ce în ce mai lung petrecut în fața calculatorului este cauza unor numeroase probleme de spate, motiv pentru care este important să aveți un scaun de birou confortabil și de bună calitate. Un scaun de birou bine ales și conturat vă permite să lucrați confortabil la locul de muncă și se îngrijește de spatele dumneavoastră.

Cum să alegi un scaun de birou ergonomic?

Trebuie amintit faptul că prețul și aspectul scaunului nu ar trebui să aibă o importanță prea mare. Cel mai important lucru este confortul. Rolul scaunului de birou este de a menține o postură adecvată a corpului și de a elimina riscul de probleme ale coloanei vertebrale . Statul mult timp într-un mod nepotrivit și pe scaune nepotrivite poate duce nu numai la dureri de spate, ci și la deteriorarea permanentă a coloanei vertebrale.

 
scaun de birou
 
scaun de birou
 

Cea mai bună idee va fi un scaun ergonomic care va asigura o postură adecvată și va fi un suport confortabil. Atunci când cumpărați un fotoliu, acordați atenție spătarului, scaunului, cotierelor și ventilației. De asemenea, merită luat în considerare ce felde scaun - cu roți sau pe șine - va fi cel mai potrivit cu munca pe care o efectuăm.

Spătarul - cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine?

Spătarul trebuie să aibă proeminențe, adaptate pe forma anatomică a coloanei vertebrale. Cel mai bine este să alegeți un fotoliu cu suport lombar mobil pentru a se potrivi bine spătarului la înălțimea utilizatorului. O mare importanță are capacitatea de a regla spătarul, ceea ce vă va permite să vă ușurați presiunea asupra spatelui. Înclinarea spătarului vă va asigura în plus și confortul muncii.

Un scaun de birou bun are adesea scaune reglabile, ceea ce face mai ușoară ajustarea scaunului la nevoile unui anumit utilizator. Scaunul trebuie să fie moale, dar nu prea adânc, deoarece adâncimeaprea mare a scaunului nu este potrivită pentru o postură bună a coloanei vertebrale și crește oboseala acumulată. Pentru persoanele înalte, funcția de setare a înalțimii scaunului este crucială, permite tinerea picioarelor în unghi drept.

scaun de birou

Scaunul, o abordare sănătoasă a subiectului

Cotierele au, de asemenea, o funcție de reducere a presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale dar ajută și la menținerea unor încheieturi sănătoase. La majoritatea scaunelor de birou, cotierele nu sunt prea largi iar poziția lor este fixă. Scaunele bune au cotiere reglabile, iar setările lor specifice sunt selectate în funcție de activitatea curentă.

Scaunele de birou sunt realizate din diverse materiale. Cel mai bine este sa alegi un fotoliu realizat dintr-un material ușor de curățat în acelasi timp sa permită o circulație ușoară a aerului. Un fotoliu din piele cu găuride ventilație vă permite să extindeți durabilitatea scaunului și să îi creșteți confortul de utilizare.

Un scaun pe roți sau pe șine?

În situația în care aveți mult spațiu la birou, un scaun de birou pe roți poate fi foarte practic, nu limitează mișcările și vă permite să vă deplasați împreună cu scaunul fără a fi nevoie să vă ridicați în fiecare moment. Este bine dacă baza scaunului vă permite să vă rotiți în jurul axei sale și nu limitează mișcarea. Scaunele pivotante fac mult mai ușor accesul la dulapurile din birou, iar roțile lor pot fi fabricate din cauciuc sau din plastic.

scaun de birou

Pe de altă parte, scaunul pe șine este mai potrivit pentru sălile, de conferințe, unde nimeni nu lucrează permanent. Scaunul pe șine are partea centrală a bazei îndepărtată, în ciuda acestui fapt este foarte stabil. Este ușor de mutat și este foarte confortabil în timpul utilizării.

Cele mai multe fotolii zgârie foarte mult podeaua, acest lucru poate fi prevenit prin instalarea unei tălpici sub fotoliu care va oferi protecție împotriva deteriorăriii. Tălpicea este realizată dintr-un material ușor de păstrat curat, trebuie doar să o ștergeți cu o cârpă obișnuită.

Fotoliu de birou tip gaming sau fotolii clasice?

Există pe piață o ofertă bogată de tipuri de scaune. Scaunele tip gaming devin din ce în ce mai populare. Ele se caracterizează printr-un număr mai mare de setări care adaptează scaunul la postura noastră. Acestea vă permit să stați într-o singură poziție ore întregi fără să aveți dureri de spate. Acestea au capacitatea de a seta un suport lombar și o tetieră reglabilă.

scaun de birou

Modelele de scaune cu găleată sunt mult mai scumpe decât fotoliile clasice , ceea ce înseamnă că producătorii renunță la multe opțiuni de setare pentru a reduce prețul. Scaunele clasice extinse au mai multe opțiuni pentru facilități pentru utilizatori, adesea la un preț mai mic.

Prețurile scaunelor de birou

Cumpărarea unui scaun de birou nu este o cheltuială obișnuită, iar achiziția servește pentru mulți ani. Prin urmare, nu merită să economisiți și să vă expuneți spatele la eventuale accidentări. Scaunele de birou medii se încadrează în întervalul de preț de la 200 la 5000 de RON. Trebuie să te gândești cu atenție la această achiziție și să alegi un scaun confortabil, adaptat nevoilor tale.