Covoare de terasă exterioare

Covoare de exterior pentru terasă, verandă, balcon

Dacă veți alege un covor tradițional pentru amenajarea terasei, vă avea de luptat din greu cu murdăria și umezeala, iar șansele de a câștiga această luptă nu sunt foarte mari. Cu toate acestea, dacă doriți să evitați asemenea probleme, nu trebuie neapărat să renunțați la o pardoseală caldă și primitoare, pe care să puteți merge confortabil chiar și cu picioarele goale. Cum să alegeți covorul ideal pentru terasă sau de exterior pentru utilizarea în grădină? Terasa sau balconul nu sunt cele mai bune locuri pentru un covor. Umezeala, praful, polenul, insectele, noroiul și razele solare sunt doar câțiva dintre factorii care afectează negativ starea acestora. Pentru a evita probleme precum decolorarea, deteriorarea mecanică, mucegaiul sau murdăria persistentă, merită să alegeți modele a căror specificitate permite utilizarea la exterior. Aceste cerințe sunt îndeplinite în primul rând de covoarele de exterior din polipropilenă: aspectul și textura lor amintesc de covoarele tradiționale. Cu toate acestea, spre deosebire de ele, sunt ușor de păstrat curate, ceea ce este destul de important dacă purtați încălțăminte pe terasă. Covoarele din țesătură de poliester sunt acoperite cu un strat de PVC spumant și arată foarte frumos. Oferim o gamă largă de modele, printre care puteți găsi produse atât în culori estompate, cât și în culori vii și saturate.

Cele mai importante caracteristici ale unui covor de terasă

Un lucru important este faptul că covorul de grădină din țesătură de poliester nu se decolorează în contact cu razele soarelui și își păstrează aspectul frumos mult timp. De asemenea, nu absoarbe umezeala și se usucă foarte repede după spălare. Acest material are și proprietăți hipoalergenice. Microbii și acarienii nu se pot dezvolta pe suprafața sa, ceea ce este de o mare importanță într-un mediu umed și nu întotdeauna curat. Suprafața netedă a mochetelor de terasă nu cauzează probleme în privința curățeniei, care se reduce la ștergerea cu o lavetă umedă și cu un detergent delicat. Lipsa perilor înseamnă, de asemenea, că nu se pot dezvolta bacterii, ciuperci sau acarieni, iar nisipul, noroiul și polenul nu se acumulează. Covorul din PVC este rezistent la umezeală și la deteriorări mecanice și, în plus, este plăcut la atingere – puteți deci să mergeți pe el desculți.

Alegerea unui covor de terasă – modern sau tradițional?

Covorul pentru balcon sau terasă trebuie să fie nu numai durabil, ci și funcțional. Calitățile sale vizuale sunt, de asemenea, la fel de importante. Din fericire, găsirea modelului potrivit nu va fi dificilă. Indiferent dacă sunteți interesat de modele geometrice moderne, care să se potrivească cu mobilierul scandinav, sau de propunerile rustice – cu siguranță veți găsi ceva pentru interiorul dvs. Atunci când alegeți covoare de vinil, rețineți că merită ca amenajarea terasei să fie un fel de extensie a decorului sufrageriei, ceea ce este în conformitate cu cele mai noi tendințe de design interior. O altă tendință la fel de populară în amenajarea balcoanelor și teraselor este stilul boho, în care covoarele de vinil vor arăta foarte original, încântând cu culorile lor nu numai membrii gospodăriei, ci și musafirii. În oferta noastră veți găsi o varietate de modele și culori, astfel încât veți putea alege cu siguranță un covor de balcon preferat.