Plăci, panouri de vinil

Dacă vă întrebați cum să renovați rapid pardoseala casei dvs. - de preferință fără a fi nevoie să căutați o echipă costisitoare de renovare - merită să luați în considerare utilizarea panourilor de vinil. Așa-numitele plăci din PVC sunt o metodă din ce în ce mai populară de finisare a pardoselii. Nici nu-i de mirare. Sunt atrăgătoare, pot schimba ușor și complet aspectul apartamentului și, în plus, le putem monta singuri.

Până nu demult, când ne doream să decoram pardoseala, trebuia să alegem între cunoscutele plăci din ceramică sau panouri de pardoseală. Acum putem folosi și panouri PVC în acest scop. Un panou de pardoseală de vinil autoadeziv este materialul perfect pentru reînnoirea rapidă și personală a pardoselii. Principalul lucru este că putem pune plăcile din PVC direct peste materialul așezat anterior pe podea. Este suficient să-l degresați bine pentru ca plăcile de vinil autoadezive să adere bine la podea. Apoi, tot ce trebuie să facem este să punem plăcile de vinil și să le lipim pe pardoseală.
Panourile de pardoseală autoadezive din vinil sunt compuse din două straturi. Stratul inferior este din PVC flexibil, ceea ce face ca panoul să fie durabil și rezistent. Deasupra există un strat superior pe care se aplică imprimeul modelului selectat.

Panouri autoadezive de vinil cu orice model

Tocmai posibilitatea de a imprima orice model este un alt avantaj extrem de important al panourilor de vinil. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a alege panouri dintr-un set nelimitat de modele. În funcție de preferințele noastre și de decorul camerei în care dorim să le folosim, putem alege panouri cu model de lemn, beton, marmură, natură, mozaic, modele orientale frumoase, abstractizări și chiar motive pentru copii. Datorită acestei libertăți de imprimare și a gamei largi de modele, vom găsi cu siguranță panouri de podea autoadezive pentru camera sau bucătăria noastră.
De asemenea, este extrem de important ca aspectul elegant și specificul plăcilor de vinil să ne permită să le folosim în orice încăpere. Podeaua din panouri de PVC poate fi așezată în cele mai naturale încăperi – în bucătărie sau baie, dar nu numai. Nimic nu vă împiedică să decorați podeaua din hol, sufragerie sau dormitor cu plăci de vinil cu un model selectat. Proprietățile panourilor de vinil permit, de asemenea, ca acestea să fie folosite în siguranță în camera unui copil. Cu atât mai mult, cu cât avem o colecție interesantă de modele pentru copii bune de imprimat pe plăcile din PVC.

Plăci din PVC sigure și rezistente

Un aspect foarte important în favoarea alegerii panourilor de vinil pentru podea sunt și proprietățile acestora. Una dintre cele mai importante este rezistența la umiditate, ceea ce înseamnă că apelăm din ce în ce mai mult la ele ca alternativă la plăcile ceramice tradiționale în încăperi precum bucătăria sau baia. Apa vărsată sau alte lichide nu reprezintă o problemă cu panourile de vinil. Este îndeajuns să le ștergeți. Același lucru este valabil și pentru alte încăperi, cum ar fi sufrageria, camera de zi sau camera copilului. Fiecare a vărsat ceva lichid și și-a făcut griji mai târziu pentru starea parchetului din lemn. Aceasta nu reprezintă o problemă cu plăcile din PVC autoadezive.
Desigur, plăcile ceramice pot fi și ele bune. Doar că plăcile din PVC au un alt avantaj în plus. Și anume, sunt calde și mai rezistente. Spre deosebire de gresia tradițională, acestea conduc căldura foarte bine, așa că mersul pe ele este mult mai plăcut. Merită menționat aici că panourile de vinil pot fi instalate și peste încălzirea de pardoseală.

În al doilea rând, panourile de podea din PVC sunt, contrar aparențelor, mai rezistente decât cele tradiționale. Căderea unui obiect greu în bucătărie sau baie este cel mai adesea asociată cu o crăpătură sau ciobitură pe plăcuță. În cazul plăcilor de vinil, nu există o astfel de problemă. Panourile din PVC sunt, de asemenea, rezistente la zgârieturi și abraziune. Utilizarea materialelor de înaltă clasă și imprimarea digitală garantează durabilitatea acestora. Chiar și în încăperile frecvent vizitate, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ștergerea motivului sau la durabilitatea panourilor.
Un alt avantaj al panourilor de pardoseală din PVC în comparație cu gresia este faptul că, datorită proprietăților speciale ale vinilului, plăcile din PVC nu fac practic niciun zgomot atunci când mergeți pe ele. Acesta este un avantaj care merită luat în considerare atunci când alegeți o pardoseală pentru camera unui bebeluș. Cine are sau a avut un copil care se trezește des și ușor, știe cât de important este acest lucru.

Panourile de vinil ca decor de perete

Panourile de vinil autoadezive sunt o modalitate extrem de interesantă și eficientă de a finisa interioare moderne și la modă. Plăcile de vinil lipite pe perete sunt una dintre cele mai la modă soluții din ultima vreme. Decoratorii de interior le folosesc din ce în ce mai des în amenajările celor mai prestigioase și la modă interioare. Important este faptul că ele pot fi folosite nu numai pentru pardosea, ci și pentru decorarea pereților. Oferă un efect vizual uimitor și o bază pentru continuarea decorării. Datorită varietății de modele, panourile de vinil pentru perete pot fi folosite în încăperi decorate într-un stil modern, industrial, precum și clasic sau retro.

Putem acoperi gresia existentă în bucătărie sau baie cu panouri de vinil, care, ca și în cazul pardoselilor, ne va permite să schimbăm complet interiorul încăperii rapid și relativ ieftin. Le putem alege și atunci când decorăm un interior nou și înlocuim decorațiunile clasice cu plăci din PVC.
Versatilitatea plăcilor de vinil permite utilizarea acestora indiferent de stilul în care amenajăm apartamentul.

Panourile de vinil autoadezive cu motiv de beton vor fi perfecte pentru apartamentele în stil loft sau industrial, care se inspiră din încăperi și depozite industriale. Într-un astfel de decor, pe podea sau pe pereți, cel mai bine arată motivele cu beton brut sau imitație de tablă. Pe de altă parte, pentru un decor modern, puteți folosi panouri de vinil cu motive abstracte, marmură sau modele geometrice. Pentru tradiționaliștii cărora le plac stilurile clasice, retro sau vintage, recomandăm panouri din PVC cu modele orientale frumoase și colorate, ceramică portugheză sau panouri cu modele vegetale și florale.

După cum puteți vedea, oferta largă de motive și avantajele incontestabile ale panourilor de vinil autoadezive ne oferă posibilitatea de a crea un aranjament eficient atât al pardoselii, cât și al pereților în practic orice cameră.