Cum să aranjezi terasa din fața casei?
Nov, 14 2022   |   Tendințe și inspirații

Cum să aranjezi terasa din fața casei?

Terasa din fața casei este o modalitate excelentă de a vă bucura de spațiul de locuit în aer liber. De asemenea, adaugă mai multă valoare casei tale. Deoarece este un spațiu în aer liber, aveți posibilitatea de a crea ceva unic și personal. Vă întrebați cum, să terminați terasa? Sugestii! Iată câteva idei pentru amenajarea unei terase în diferite stiluri.

Planificarea grădinii și a teraselor - sfaturi practice

Pregătirea unui proiect pentru terasă poate fi dificilă. Urmând acești câțiva pași, veți învăța cum să creați și să dezvoltați o zonă în aer liber.

Un fapt important este să decideți dacă doriți să aveți o terasă supraterană sau una modulară. Cele mai populare sunt terasele înnălțate, care sunt de obicei realizate din lemn, beton sau din pietre de pavaj. Terasele Cube sunt mai mici și sunt cele mai frecvente în mediile urbane unde nu există mulți copaci sau plante.

Acum este momentul să decizi cum ar trebui să arate terasa ta. De exemplu, vrei ca aceasta să fie un spațiu exterior cu uși glisante? Sau poate vrei să fie mai deschis și să semene cu un balcon? Există multe posibilități! Cel mai bine este să ne inspirăm din imaginile online și să alegem tipul de terasă care se potrivește cel mai bine așteptărilor noastre.

Cum să aranjezi terasa din fața casei?

Este, de asemenea, o idee bună de a face unele cercetări cu privire la tipurile de plante care cresc bine în zona dumneavoastră mult mai devreme, astfel încât să le puteți planifica în mod corespunzător în timpul proiectării.

Cum sa amenajezi o terasa care să se potriveasca stilului tau? Echipamente originale și accesoriile estetice

Decorarea terasei va face spațiul exterior mai primitor. Cel mai simplu mod de a amenaja o terasă este, desigur, aceea de a folosi plante în ghivece, dar ce se întâmplă cu restul accesoriilor? Vă vom sugera cum să dezvoltați terasa astfel încât să devină o zonă confortabilă pentru relaxare.

Dar ce spuneți de o terasă în stil scandinav?

Stilul scandinav este destul de simplu și economic în decorațiuni, astfel încât pe terasa proiectată în această estetică ar trebui să vă concentrați în primul rând pe mobilier de exterior confortabil și funcțional și pe plante în ghivece.

Principalul lucru este să definiți spațiul cu ajutorul echipamentului. Decideți unde să puneți scaunele, masa și vasele mai mari - acordați atenție faptului că este un loc bine expus. Dacă intenționați să puneți un perete pe terasă, cel mai bine este dacă ar fi din metal sau piatră.

Cum să aranjezi terasa din fața casei?

În designul scandinav, minimalismul este esential nu ar trebui să exagerați cu elementele decorative, dar, de asemenea, nu ar trebui să avem rețineri să experimentăm cu texturi și culori neutre. Așezați perne confortabile și lenjerii de pat mai calde pe scaune. Luminile suplimentare, de exemplu, felinare și vor arăta, de asemenea, bine. covoare tropicale de vinil plasate sub o masă de lemn.

Cum să amenajezi terasa în stil boho?

Mobilier confortabil, o mulțime de modele colorate, accesorii din materiale naturale toate acestea alcătuiesc amenajarea terasei în stil boho. Doar un pic de imaginație și terasa ta se va transforma într-un loc minunat pentru a vă relaxa.

Caracteristica cea mai distinctivă a stilului boho sunt culorile. Nu există restricții privind utilizarea lor! Combinați liber nuanțe ca și maro și roșu cu galben muștar și verde viu.

Cum să aranjezi terasa din fața casei?

Utilizarea țesăturilor va fi, de asemenea, de mare importanță. Pernele și păturile în modele expresive vor arăta foarte bine cu canapele și scaune din ratan. Boho pentru terasă , de asemenea, perfect, ceea ce va arăta foarte bine pe o podea de lemn.

De asemenea, este necesar să aveți grijă de o cantitate mare de plante tropicale. Ele sunt pur și simplu necesare pe o terasă în stilul boho! Dacă este posibil, mizează pe soiuri exotice, de exemplu cactuși sau Monstera. Pe de altă parte, florile delicate vor da întregului mai mult farmec.

Terasă cu atmosfă în stil rustic

Stilul rustic este asociat cu ceva romantic și fabulos, astfel încât proiectarea unei terase în această estetică vă va permite să creați un loc fermecător și cu atmosferă pentru întâlnirile de familie într-o atmosferă proaspătă.

Când vorbim despre decor rustic, este necesar să ne amintim două materiale care sunt o parte fundamentală a acestui stil - piatră și lemn. Prin urmare, ele nu pot lipsi atunci când decorați terasa. Amintiți-vă, totuși, că cu cât copacul este mai puțin prelucrat, cu atât va arăta mai rustic întregul cadru. Piatra, pe de altă parte, va arăta foarte bine ca un stâlp, șemineu sau ca și perete decorativ pe care puteți atârna vegetație.

Cum să aranjezi terasa din fața casei?

Terasa rustică necesită mobilier corespunzător. Gândiți-vă la mobilierul vechi din lemn sau metal (canapele, bănci, șezlonguri), la aceasta puteți adăuga coșuri de răchită pentru depozitarea pernelor și a păturilor calde - perfecte pentru serile de iarnă.

Alte elemente decorative care vor da un aspect fermecător terasei rustice vor fi, de asemenea, lumânări metalice, vaze de lut și ceramică și covoare de terasă în stil vintage.

Cum să amenajezi o sufragerie în stil provensal?

O terasă modernă va avea o culoare naturală, adică nuanțe maro, gri, bej sau monocrome. Perfecte, de exemplu, se dovedesc a fi plăcile pentru terasă cu o nuanță stâncoasă, pereți de beton finisați cu grinzi de lemn sau un foc de tabără înconjurat de pietricele.

Cum să aranjezi terasa din fața casei?

Decorul terasei în stil modern va fi pus în evidență de texturi. Elementele din lemn, beton, răchită și metal vor fi perfecte. Mobilierul de grădină, adică o canapea confortabilă, o masă din beton sau din lemn cu scaune metalice înconjurate de o mulțime de verdeață în ghiveci va da caracterul spațiului.

Textilele și accesoriile vor juca, de asemenea, un rol important. Perne bej sau gri, cu un model subtil de design, felinare de grădină și o velă pentru terasă vor arăta excepțional (o idee excelentă pentru a proteja terasa de vânt și soare).