Dec, 5 2022   |   Diy

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete - în colaborare cu @projectwood_diy

Din ce sunt făcute plăcile?

Plăcile de perete/pardoseală sunt realizate din material vinil de înaltă calitate, grosime de 1,1 mm, armate cu plasă PES cu adeziv. Partea autoadezivă a plăci este acoperită cu o folie de protecție. Plăcile se caracterizează prin rezistență ridicată la întindere, rupere sau îndoire. Materialul din fibre sintetice nu acumulează microorganisme și bacterii.

Montarea plăcilor de vinil autoadezive în bucătărie

Te-ai săturat de plăcile tale vechi de ceramică, ți-ar plăcea să schimbi ceva în bucătărie, dar nu vrei să faci o renovare generală? Nimic mai ușor! În colaborare cu @projectwood_diy vom arata cum poți schimba decorul întregului spațiu cu ajutorul plăcilor autoadezive.

Unelte utile

  • creion

  • cuțit de tapet

  • nicelă cu bulă

  • cârpă moale/rulă de tapet

  • unealtă pentru demontarea prizelor electrice

  • în caz de denivelări – unelte pentru șlefuire

Înainte de a începe montarea

Înainte de a începe aplicarea plăcilor de vinil pe perete sau podea, trebuie pregătită corespunzător suprafața pentru lipit. Trebuie îndepărtate toate neregulile și curățate temeinic (de exemplu, de reziduuri de lipici) și degresate. Instalarea trebuie să aibă loc pe o suprafață curată și uscată. Completate orice denivelări și defecte mai mari de 0,5 mm, altfel va afecta structura plăcilor lipite. Atunci când planificați montarea plăcilor de vinil pe plăci ceramice, rețineți că rosturile nu pot depăși 2 mm. În cazul rosturilor mai late, acestea trebuie și ele umplute și nivelate!

Comentariu de la @projectwood_diy:

Faianța pe care lipim plăcile noastre trebuie degresată astfel încat să se lipească bine . În bucătăria noastră a fost scosă mai întâi faianța de pe lateral, pentru că nu fățuia cu peretele. Datorită faptului că suprafața pereților trebuie să fie netedă, fără cavități, am fost nevoit să nivelez totul, să îndepărtez straturile de vopsea libere și să completez tencuiala în locul faianței demontate. Deficienţele de sub dulapurile suspendate au fost umplute cu acril. Rosturile au fost de 1 mm. așa că nu am facut nimic pentru că nu era nevoie.

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

Aplicarea plăcilor de vinil autoadezive

  • 1. Așezați plăcile de vinil într-un loc sigur și verificați potrivirea modelului. Asigurați-vă că produsul este conform comenzii și nu are defecte.

  • 2. Înainte de a lipi, îndepărtați folia de protecție de pe plăci, apoi potriviți-le ușor și uniform de suprafață. Apoi apăsați-le ferm, acordând o atenție deosebită marginilor. Lipește plăcile următoare fără a lăsa rosturi între ele - nu uitați să potriviți exact modelul. Dacă plăcile trebuie să fie tăiate, folosește un cuțit pentru tapet.

Comentariu de la @projectwood_diy:

  • Pentru a monta plăci de vinil, o să ai nevioe de scule pentru demontarea prizelor electrice, un creion bun pentru a marca dimensiunile și un cuțit ascuțit pentru tapet, precum și o nivelă cu bură, care este foarte importantă la lipirea primului lot de plăci. Astfel pregătiți, trece la acțiune.

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

  • Plăcile de vinil sunt acoperite cu un strat de adeziv în partea de jos, așa că scoateți doar hârtia de ceară și o lipiți pe perete. Cu un cuțit de tapet tăiați găurile pentru prizele electrice marcate cu un creion. În acest moment, trebuie să vă sugerez să marcați ușor, deoarece în cazul unei greșeli, puteți șterge marcajul și faceți o corectare fără a lăsa urme pe panoul prelucrat. Un lucru foarte important! Dacă aveți o faianță pe perete cu aceeași dimensiune ca plăcile, faceți o deplasare pentru a nu lipi pe o scară de la 1 la 1,deoarece marginile plăcilor nu se vor lipi corect și după ceva timp se pot dezlipi.

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

  • Dacă lipiți greșit plăcuță, nu vă panicați, pentru că o puteți dezlipi și o puteți lipi din nou corect. Pentru lipirea panourilor pe pereți, vă sugerez să folosiți o cârpă moale sau o rolă de tapet pentru a le apăsa astfel încât să se lipească bine pe perete.

  • Dacă apare o astfel de situație în care după un timp vedeți o plăcuț lipită cu o bula de aer, puteți să o nivelați în siguranță cu un ac, să străpungeți locul bulei și să scoateți aerul acumulat. În acest fel, lipiți panoul fără a lăsa urme.

  • Plăcile astfel montate sunt finisate la colțuri cu silicon și nimic rău nu ar trebui să li se întâmple, procedăm la fel în zona de contact cu blatul de bucătărie, pentru ca apa să se prelingă. Voi adăuga doar că adezivul își dobândește proprietățile după 24 de ore de la momentul de lipirie.

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

Montarea plăcilor de vinil autoadezive pe perete

 Video de instalare a plăcilor de vinil autoadezive - înainte și după metamorfoză @projectwood_diy @iwona.jar