Panouri de vinil autoadezive - o alternativă excelentă la materialele decorative clasice
Mar, 8 2022   |   Tendințe și inspirații

Panouri de vinil autoadezive - o alternativă excelentă la materialele decorative clasice

Cauți decorațiuni neconvenționale pentru spațiul tău? Am o soluție perfectă pentru tine, care îi va conferi un caracter unic. Panourile de vinil autoadezive devin din ce în ce mai populare datorită costului scăzut de achiziție, a instalării ușoare și a varietății de culori. Plăcile de vinil sunt o alternativă fantastică la renovările lungi și costisitoare și o completare perfectă pentru spațiile rezidențiale și comerciale intens utilizate.

Panouri de vinil - ce sunt, care sunt avantajele lor și unde merită folosite

Panourile sunt fabricate din material vinil de înaltă calitate cu o grosime de 1,1 mm, întărit cu o plasă PES cu adeziv. Pe una dintre laturi se află o parte autoadezivă care faciliteaza procesul de asamblare. Plăcile de vinil pot fi instalate pe perete și podea în orice încăpere. Cu toate acestea, datorită avantajelor lor practice, acestea sunt cel mai des folosite în bucătării și băi.

Avantajele panourilor de vinil autoadezive

  • Rezistență - plăcile sunt foarte rezistente la întindere, rupere sau alte deteriorări mecanice;
  • Ușurință de curățare - murdăria de pe placile de vinil se desprinde foarte ușor! Pentru a curăța panourile de vinil, utilizați doar o lavetă umedă/mop și detergenți delicați;
 
Panouri de vinil autoadezive
 
Panouri de vinil autoadezive
 
  • Rezistență la umiditate - pe lângă faptul că sunt ușor de curățat, nici nu lasă apa să pătrundă;
  • Ușor de instalat - așezarea panourilor de vinil este foarte simplă! Aceasta este una dintre lucrările de renovare pe care le puteți face singur;
  • Hipoalergenice - materialul este produs din fibre sintetice care nu acumulează microorganisme și bacterii.

Instalarea panourilor din vinil de perete și de podea

Când pregătiți suprafața de lipire, îndepărtați orice denivelare și curățați-o și degresați-o bine. Instalarea panourilor de vinil trebuie să aibă loc pe o suprafață curată și uscată. În caz de lipsuri și denivelări, acestea trebuie completate, altfel vor avea impact asupra structurii plăcilor lipite.
Înainte de a lipi plăcile, îndepărtați stratul de protecție de pe acestea, după care potriviți-le delicat și uniform pe suprafață. Apoi apăsați ferm, acordând o atenție deosebită la margini. Lipiți următoarele plăci fără a lăsa goluri între ele. Nu uitați să potriviți exact modelul. Panourile de vinil autoadezive pot fi tăiate fără probleme, de exemplu, cu un cuțit de tapet.

 
Panouri de vinil autoadezive
 
Panouri de vinil autoadezive
 

Panourile de vinil și plăcile ceramice

Când plănuiți să instalați plăci de vinil peste plăci ceramice, rețineți că îmbinările nu pot fi mai mari de 2 mm. Pentru îmbinări mai largi, acestea trebuie, de asemenea, să fie umplute și nivelate.

Plăci de vinil în spatele aragazului

Panourile de perete sunt de obicei montate deasupra blatului din bucătărie, lângă aragaz. Recomandăm instalarea panourilor moderne de vinil la o distanță de min. 20 cm de arzător.

Cele mai populare modele de panouri PVC - podele moderne și plăci clasice de perete

Varietatea de modele și variante de culori ale panourilor din PVC permit crearea în orice interior a unui efect vizual uimitor și a unei baze excelente pentru continuarea aranjamentelor. Cele mai frecvent alese modele de panouri de vinil includ:

  • panouri clasice - panourile de podea care imită lemnul sunt o alternativă excelentă la podelele scumpe, naturale. Acest lucru se aplică și plăcilor care imită marmura sau alte pietre, cum ar fi travertinul sau granitul.
  • panouri autoadezive cu modele geometrice - modelele tradiționale nu se demodează niciodată! Geometria, fie pe podea, fie pe pereți, arată întotdeauna elegant și modern.
  • pardoseală de vinil cu teme din natură - pe podele și pe pereți apar tot mai multe motive boho, și nu doar în accesoriile decorative. Datorită lor, podelele noastre vor înverzi cu frunze de palmier sau vor înflori cu muguri de flori de câmp.