3 caracteristici care merită luate în considerare atunci când alegeți un covoraș pentru scaun
Dec, 18 2020   |   Deco sfaturi

3 caracteristici care merită luate în considerare atunci când alegeți un covoraș pentru scaun

Indiferent dacă roțile scaunului pivotant sunt din plastic sau cauciuc, merită să protejați podeaua împotriva posibilelor deteriorări și zgârieturi. Covorașele pentru scaun sau fotoliu vă vin în ajutor pentru a proteja suprafața podelei. Cum să alegeți deci covorașul pentru fotoliu potrivit? Din scurtul nostru ghid veți afla care sunt cele trei caracteristici importante care, în opinia noastră, ar trebui luate în considerare atunci când vă decideți să cumpărați un covoraș pentru scaun.

Protecția eficientă a podelei

Munca la distanță este deja un standard în zilele noastre. Un fotoliu comod, echipamentul necesar și condițiile adecvate în care ne putem concentra asupra muncii au fost implementate în casele noastre. S-ar părea că nu trebuie să ne facem griji pentru nimic altceva... După o perioadă îndelungată de muncă la distanță, se ivește adesea problema suprafeței podelei pe care apar numeroase zgârieturi și alte deteriorări. Înlocuirea scaunului nu va rezolva problema, iar înlocuirea frecventă a podelei este o povară grea pentru bugetul nostru. De aceea merită să ne gândim la soluții alternative. Astfel de soluții includ, fără îndoială, covorașele de protecție.

Protecție eficientă a podelei

Ce covoraș pentru fotoliu?

Sarcina covorașelor de protecție sub fotoliu sau scaun este în primul rând protejarea suprafeței podelei împotriva deteriorării mecanice, dar și împotriva petelor și decolorării. În afară de funcția sa de bază, merită ales un covoraș plăcut din punct de vedere estetic. La ce trebuie să fiți atenți înainte de a cumpăra covorașe de protecție?

  • Materialul. Cele mai comune materiale din care sunt confecționate covorașele sunt: covorașe de protecție din clorură de polivinil, policarbonat și polipropilenă. Vă recomandăm în special primul tip, deoarece se disting prin rezistență extrem de mare la diferite tipuri de deteriorări mecanice și sunt rezistente la substanțe chimice. Cele mai populare printre clienți sunt covorașele din vinil.
  • Dimensiunile. Atunci când alegeți dimensiunea potrivită a unui covoraș de protecție, acordați atenție și tipului de scaun, dacă acesta este sau nu un scaun pivotant; în ce zonă este deplasat cel mai des. Ce formă va arăta frumos în interiorul dvs. Cele mai populare dimensiuni de covorașe din vinil sunt: 100x70 cm, 120x90 cm, 140 x100 cm.
  • Prețul i aspectul. Covorașul de protecție trebuie să se potrivească cu designul interior. Culorile și modelele sale ar trebui să se armonizeze cu stilul camerei și al accesoriilor. Ar trebui, de asemenea, să acordați atenție prețului produsului; acesta nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic, ci ar trebui să depindă de modul și calitatea fabricării produsului.

Cum să plasați corect un covoraș de protecție?

Dacă ați ales deja covorașul de vinil perfect pentru scaunul din birou sau cameră, este timpul să vă gândiți cum să-l plasați. În primul rând, trebuie să vă amintiți că podeaua pe care urmează să fie așezat covorașul trebuie să fie curată și uscată. Dacă aveți un covoraș cu proeminențe, îl plasați cu țepii în jos, iar dacă aveți unul neted, așezați covorașul de vinil în așa fel încât suprafața antiderapantă să fie pe podea. Poziționarea corectă a covorașului de protecție sub un fotoliu pivotant sau un scaun imobil va asigura stabilizarea corectă a acestuia.

Cum să așezați corect un covor de protecție

Cum trebuie curățat covorașul? După o perioadă mai scurtă sau mai lungă de utilizare, covorașul de vinil va trebui să fie curățat. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie o problemă. Curățarea covorașului este rapidă și plăcută. Pentru a îndepărta murdăria de pe covorașul de protecție, nu aveți nevoie decât de un burete umed cu un lichid delicat sau săpun. Nu spălați covorașul de vinil cu agenți foarte alcalini.


S-ar putea să vă intereseze:

Mapa de protecție pentru birou sau cum să aveți grijă de locul de muncă

Covoare de exterior – ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o mochetă pentru balcon, terasă sau grădină? Un mini-ghid practic

Are sens cumpărarea unui covor pentru camera unei persoane cu alergii? Demontăm fapte și mituri