Covoare de exterior – ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o mochetă pentru balcon, terasă sau grădină? Un mini-ghid practic
Dec, 17 2020   |   Tendințe și inspirații

Covoare de exterior – ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o mochetă pentru balcon, terasă sau grădină? Un mini-ghid practic

Kasia

Am dorit dintotdeauna să avem în interioarele noastre covoare frumoase și originale. Aceste accesorii moderne, în afară de valorile lor estetice, oferă o senzație de confort picioarelor noastre. Nu este altfel în cazul covoarele de exterior. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acestea sunt binevenite nu numai pe terasă, verandă sau balcon, dar se utilizează tot mai des în grădină. Covoarele de exterior sunt cumpărate de obicei cu ocazia altor achiziții – de exemplu mobilier sau plante pentru grădină. Și alegerea acestuia consumă cel mai mult timp. Atunci când sosește timpul să alegem o mochetă, majoritatea dintre noi ne concentrăm în primul rând pe culoare, model și dimensiuni, iar funcțiile practice sunt mai puțin importante. Deci, ce ar trebui luat în considerare atunci când alegem covorul potrivit pentru exterior? Cum să alegeți un covor care să rămână la dvs. pentru mai multe sezoane? Obțineți răspunsuri la cele mai importante întrebări și faceți alegerea corectă.

covor pe balcon si terasa

Un covor pe balcon sau pe terasă este o idee bună?

Balconul, terasa și grădina sunt asociate cu momente plăcute de relaxare. Indiferent dacă ne întâlnim cu cei dragi sau petrecem mult timp acolo relaxându-ne cu o ceașcă de cafea sau o lectură bună – trebuie să ne asigurăm că aceste locuri sunt la fel de frumoase ca și restul decorului interior. Mobilier și flori elegante – acestea reprezintă baza decorului care merită completată cu un covor modern și practic. Oferta de covoare de exterior este imensă, începând cu modele sau culori diverse și terminând cu gramaj și dimensiuni diferite. În ciuda aparentelor, majoritatea celor mai frumoase covoare nu îndeplinește funcțiile practice și de bază care includ, printre altele, durabilitate și rezistență la umiditate și murdărie.

Decorați-vă terasa cu un covor elegant și funcțional din vinil

O pardoseală urâtă și plăcile de beton de pe balcon sau terasă sunt cele mai frecvente motive pentru cumpărarea unui covor. Va fi util și atunci când petreceți mult timp în aer liber cu prietenii și copiii dvs. La urma urmei, balconul și terasa trebuie să fie nu numai plăcute și confortabile, ci și practice. De ce tocmai covoarele de vinil se dovedesc a fi cea mai bună alegere?! Răspunsul este simplu – combină cea mai înaltă calitate a fabricării, iar culorile și motivele uimitoare constituie un finisaj frumos.

Dimensiuni, culori, model, material… – ce covor merită ales?

Căutarea merită începută cu materialul din care a fost fabricat covorul. În primul rând, vă sfătuim să nu cumpărați covoare de balcon sau grădină, care sunt fabricate din fibre naturale. Nu sunt rezistente la condițiile meteorologice (zile fierbinți sau ploi), iar aceasta este o caracteristică cheie la care ar trebui să fim atenți atunci când alegem un covor pentru spații în aer liber. Vă sfătuim să alegeți covoare fabricate din materiale plastice, de exemplu, o combinație de poliester acoperit cu PVC spumat. Covoarele din PVC sunt rezistente nu numai la condițiile meteorologice, ci și la deteriorări mecanice. În plus, nu vom avea nici o problemă cu curățarea rapidă și eficientă a murdăriei de pe suprafața lor. În afară de calitate, alegerea lor este susținută și de faptul că sunt plăcute la atingere și vor avea cu siguranță un efect plăcut și relaxant pentru picioare. În plus, există o gamă largă de culori și modele.

Dacă sunteți în căutarea unor covoare moderne pentru un apartament sau o casă, citiți neapărat articolul „Ce modele și culori de covoare de vinil sunt populare în 2020?”.

ce covor de ales

Stil original și clasic

Așezarea unui covor în grădină sau pe balcon nu ar trebui să fie o problemă. Puteți aranja o mică parte din spațiul liber, de ex., lângă mobila de grădină și sub ghivecele pentru flori sau puteți acoperi întreaga suprafață. Totul depinde de spațiul deja amenajat și de propriile preferințe. Cu toate acestea, gama largă de modele și culori poate și amețitoare. Puteți alege modele originale geometrice, orientale, marocane sau boho. Foarte populare sunt, de asemenea, covoarele de vinil în stil vintage și loft. Dacă sunteți un fan al modelelor neobișnuite și colorate, cu siguranță veți găsi aici ceva pentru dvs. Și dacă doriți să atenuați puțin atmosfera într-un spațiu foarte colorat, alegeți un covor cu o culoare uniformă. Nu uitați totuși că covorul de vinil trebuie să se potrivească cu restul decorațiunilor și mobilierului dvs. de terasă.

Știi deja ce covor se va potrivi pe terasă și pe balcon? Accesează site-ul decormat.ro și descoperă ce alte accesorii pot îmbunătăți decorul interiorului tău.


S-ar putea să vă intereseze:

Mapa de protecție pentru birou sau cum să aveți grijă de locul de muncă

3 caracteristici care merită luate în considerare atunci când alegeți un covoraș pentru scaun

Are sens cumpărarea unui covor pentru camera unei persoane cu alergii? Demontăm fapte și mituri