Are sens cumpărarea unui covor pentru camera unei persoane cu alergii? Demontăm fapte și mituri
Dec, 15 2020   |   Deco sfaturi

Are sens cumpărarea unui covor pentru camera unei persoane cu alergii? Demontăm fapte și mituri

Kasia

"Consumatorii cumpără cu ochii" – acesta este un adevăr greu de contestat. Tocmai valorile estetice influențează decizia despre cumpărarea produsului potrivit. La fel se întâmplă și în cazul achiziționării de covoare. În primul rând, ne uităm la culoare, model și motiv, dar tot mai des luăm în considerare și funcționalitatea sa. Fără îndoială, persoanele cu alergii întâmpină aici cea mai mare problemă, deoarece, în afară de motivele estetice și practice, trebuie să ia în considerare propria sănătate. Deci, ce fel de covor se va potrivi în locuințele persoanelor cu alergii la praf și acarieni? Aflați sfaturile noastre!

covoare sigure și netoxice

Factorii care trebuie considerați la cumpărarea unui covor

Mulți oameni consideră că persoanele care suferă de alergii cu reacții puternice la praf ar trebui să evite textilele în locuințele lor. Din fericire, această concepție greșită este respinsă din ce în ce mai mult – și pe bună dreptate! Cercetările arată că covoarele nu provoacă alergii, dimpotrivă, dacă sunt alese corect și menținute curate, pot funcționa ca un filtru și pot reduce praful care plutește în aer.

Covoare sigure și netoxice

A sosit timpul să acoperiți gresia, parchetul sau panourile laminate cu covorul potrivit. Nu numai că va conferi interiorului un caracter adecvat, dar va fi și un mediu propice pentru acarieni. Atunci când alegeți covorul potrivit pentru persoanele care suferă de alergii, primul lucru pe care ar trebui să-l verificați este materialul din care a fost fabricat. Persoanele cu alergii trebuie să renunțe la covoarele din fibre naturale. Fibrele groase și pufoase sunt habitatul ideal pentru acarienii de praf care sunt foarte greu de eliminat. Mărimea covorului este, de asemenea, o chestiune importantă. Dacă nu aveți prea mult timp să-l mențineți curat, cu siguranță este mai bine să alegeți unul de dimensiuni mai mici.

Covoarele nu provoacă alergii

Pentru persoanele care suferă de alergii, sugerăm alegerea unor covoare din vinil care este un material plastic – PVC (85%) și poliester (15%). O astfel de combinație și lipsa perilor lungi garantează condiții nefavorabile pentru depunerea unor cantități excesive de praf. Datorită proprietăților lor antistatice, covoarele de vinil sunt, de asemenea, o alegere sigură pentru camerele copiilor.

Curățarea regulată a covoarelor

Alegerea covorului potrivit nu este suficientă! Acesta trebuie curățat regulat. Avantajul covoarelor din vinil este că sunt ușor de curățat. Acest aspect este important nu numai pentru persoanele care suferă de alergii, ci și pentru copiii mici. Suprafața netedă a covorului împiedică pătrunderea murdăriei în covor, dar care rămâne la suprafață. Dacă doriți să curățați murdăria sau întregul covor, este îndeajuns să folosiți o lavetă umedă cu un agent delicat de curățare cu care ștergeți suprafața. Merită menționat faptul că covoarele de vinil sunt, de asemenea, rezistente la diferite tipuri de deteriorări mecanice. În plus, sunt rezistente la umezeală, de aceea pot decora atât camerele persoanelor cu alergii, cât și bucătăria sau baia.

Design și culori diverse pentru covoarele antialergice

Dacă copilul dvs. este alergic la praf, nu trebuie să renunțați la cumpărarea unui covor. Cu toate acestea, trebuie să știți ce să căutați și să alegeți rațional covorul potrivit. În prezent, oferta de covoare pentru camerele copiilor este extrem de diversă. Oferta producătorilor include modele și forme interesante de covoare, toate acestea pentru a-i oferi copilului o ambianță fericită și plăcută în camera sa.

Modele și forme interesante de covoare

Un covor bine ales poate face minuni – va oferi confort, va sublinia caracterul interiorului și pasiunile sau stilul proprietarului. Modele marocane, mozaic, vintage sau poate geometrice? Alegerea este imensă, de aceea este mai bine să petreceți ceva mai mult timp pentru decizia de a cumpăra un covor care să se potrivească perfect cu restul decorului interior și, în același timp, să fie sigur pentru sănătate.


S-ar putea să vă intereseze:

Mapa de protecție pentru birou sau cum să aveți grijă de locul de muncă

3 caracteristici care merită luate în considerare atunci când alegeți un covoraș pentru scaun

Ce modele și culori de covoare de vinil sunt populare în anul 2020?