Ce covor merită ales pentru hol?
Feb, 10 2021   |   Deco sfaturi

Ce covor merită ales pentru hol?

Cauți inspirații interesante pentru amenajarea originală a holului? Ia-o de la început și alege-ți covorul de hol preferat!! Un astfel de covor va deveni cu siguranță o carte de vizită a apartamentului tău și o invitație în celelalte camere. În articolul de astăzi, prezentăm cele mai populare covoare de coridor care vor arăta fantastic în orice hol.

Covoare de hol cu o bogăție de modele, culori și forme

Mulți oameni se întreabă ce covor să aleagă pentru hol. Cu toate acestea, înainte de a începe alegerea, merită să vă familiarizați cu tipurile de bază ale covoarelor. În primul rând, acestea pot fi grupate în funcție de forma lor – cele mai populare sunt, cu siguranță, covoarele dreptunghiulare și rotunde. Primele reprezintă cea mai bună soluție pentru coridoarele lungi, în timp ce covoarele rotunde sunt recomandate pentru interioare cu forme regulate.

Un alt criteriu de împărțire a covoarelor sunt modelele. La urma urmei, valorile estetice reprezintă unul dintre cei mai importanți factori determinanți în alegerea unui covor de hol. Iată cele mai moderne modele de covoare:

  • marocan – modele distincte colorate și simetrice, direct din capitala covoarelor;
  • tropical – păsările și frunzele exotice aduc în casă o atmosferă de concediu;
  • vintage – un adevărat răsfăț pentru iubitorii de aranjamente clasice;
  • tipare orientale – un accent de design oriental creează o atmosferă interesantă;
  • abstracții – perfecte pentru interioarele moderne;
  • boho – se potrivesc perfect în coridoare amenajate în stil boho;
  • loft – spațiile industriale vor avea numai de câștigat după adăugarea unui covor elegant;
  • mozaicuri – elementele colorate care formează puzzle-uri simetrice arată deosebit de frumos;
  • modele geometrice – compoziții interesante țesute din forme și culori.

Indiferent de modul în care este aranjat holul dvs. și care dintre modele vi se pare cel mai apropiat, suntem convinși că fiecare va găsi ceva pe gustul lui. Tu decizi dacă alegi un covor mai uniform în culori modeste sau selectezi modele nebunești și puterea culorilor strălucitoare! Cu toate acestea, urmează regula care spune că interioarele liniștite merită înviorate, iar în cele bogate în decorațiuni, nu exagera cu decorarea excesivă a podelei.

Covoare de vinil – avantaje

În ceea ce privește materialul din care a fost realizat covorul de hol, atunci vinilul este cu siguranță cea mai bună soluție. Această țesătură extrem de durabilă și ușor de curățat vă va permite să vă bucurați de covor într-o stare foarte bună pentru o lungă perioadă de timp. Poți uita de aspiratul obositor sau de spălarea fibrelor covorului pe genunchi.

Curățarea ușoară a covoarelor este deosebit de importantă într-un spațiu cum este holul, unde încălțămintea este adesea acoperită cu murdărie și praf. Prin urmare, vă recomandăm să evitați pe hol covoarele cu peri lungi din care murdăria sau părul de animale se elimină mult mai dificil. În plus, majoritatea covoarelor noastre de vinil sunt ranforsate suplimentar cu plasă PES care protejează și mai bine împotriva deteriorării. Datorită acesteia covoarele de hol vă vor încânta pentru mulți, mulți ani!

Covoare de hol pentru persoanele cu alergii

Un mare avantaj al covoarelor de hol din vinil sunt proprietățile lor antialergice. Aceste tipuri de covoare nu provoacă alergii și sunt sigure pentru persoanele alergice la praf sau la părul animalelor de companie care se acumulează în covoarele țesute în mod tradițional. Acestea sunt o soluție perfectă nu numai pentru hol, ci și pentru întreaga casă!

Cumpărați un covor de hol elegant pentru casa dvs., iar musafirii și ceilalți membri ai familiei vă vor aprecia simțul stilului și decorul unic. Un decor interior bine proiectat poate schimba complet caracterul spațiului. Prin urmare, nu ezitați și vizitați chiar acum oferta noastră bogată de covoare unice de hol. Vă garantăm că fiecare își va găsi covorul dorit în sortimentul nostru. Vă invităm!


Covoare rotunde pentru sufragerie-cele mai atractive modele de la Decormat.ro

Are sens cumpărarea unui covor pentru camera unei persoane cu alergii? Demontăm fapte și mituri