Covoare vintage - invită acest stil nemuritor de design interior în casa ta!
Jun, 10 2021   |   Caselor

Covoare vintage - invită acest stil nemuritor de design interior în casa ta!

Stilul vintage este cu siguranță una dintre perlele de design interior. În timp ce moda retro continuă să domine, anul trecut această tendință s-a dezvoltat foarte intens. Ce decorațiuni în stil vintage se vor potrivi în interiorul tău? Recomandăm covoarele vintage și garantăm că le vei îndrăgi la fel ca și noi!

Sufrageria în stil vintage

Sufrageria în stil vintage nu înseamnă doar mobilier second-hand și canapele din velur. Acesta este mai presus de toate un stil clasic și elegant. Într-o astfel de sufragerie, în loc de panouri laminate, merită să alegeți parchet din lemn. Dacă aveți posibilitatea să reînnoiți parchetul, alegeți această opțiune. Dacă nu, căutați scânduri. Această soluție va aduce imediat o notă retro în sufragerie, iar podeaua va rămâne neschimbată în anii următori, ceea ce cu siguranță nu se poate spune despre panourile laminate. Mobilierul pentru acest stil se poate obține adesea la un preț de nimic, există chiar anunțuri "cu etichetă". Dacă nu-ți place să cumperi articole second-hand, vei găsi cu ușurință mobilier retro în magazinele de mobilă și în licitațiile online. Ce accesorii și decoruri în acest stil pot fi selectate pentru sufragerie?

Sufrageria în stil vintage

Covoarele vintage sunt o combinație de șic clasic deosebit și modernitate și, în același timp, se asortează foarte bine cu parchetul. Sunt hipoalergenice, non-toxice și sigure pentru cei mai mici și cei care suferă de alergii. Sunt ușor de curățat, nu absorb apă sau praf. Pentru o sufragerie în stil vintage recomandăm covoare din vinil cu mozaic sau covoare tradiționale persane. Dați frâu liber imaginației și creați o compoziție unică în sufragerie.

Dormitorul în stil vintage

Dormitorul vintage se caracterizează prin opulență sau un aspect floral în totalitate. Stilul opulent, de palat a început cu dinastia franceză, dar a evoluat rapid, devenind un stil popular în cartierele vilelor englezești, așa-numitul shabby chic. Decorurile în acest climat abundă în materiale mozaic, velur, dantelă, mobilier din lemn bogat decorat cu ornamente frumoase. Un material obligatoriu este velurul. Aceasta este cu siguranță o tendință rezervată pentru spațiile mari, datorită severității acestora.

Dormitorul în stil vintage

Florile în stil vintage fac un pic aluzie la stilul interior de la sfârșitul anilor '50 și începutul anilor '60. Pajiștile delicate de trandafiri în culori pastelate vor conferi întregului spațiu un aspect delicat, subtil, ușor și romantic. Desigur, pentru fiecare stil veți găsi un covor din vinil cu flori sau un covor cu un model abstract.

Avantajele covoarelor din vinil în stil vintage

Principalul avantaj al introducerii unor astfel de decorațiuni în interior este păstrarea curățeniei și acumularea mai redusă de praf, murdărie și acarieni. Sunt plăcute la atingere, astfel încât să puteți să mergeți pe ei desculți. Nu acumulează praf la fel de mult ca covoarele tradiționale cu peri, de aceea pot fi folosite de persoanele care sunt alergice la praf și sensibile la atingere. Suprafața lor nu este complet netedă, astfel încât riscul de alunecare pe un covor de vinil este mic. Covorul din vinil în stil vintage poate fi, de asemenea, folosit ca un loc de joacă pentru copii.

Covoare vintage cu modele și culori moderne

Ce modele vor fi la modă în acest sezon? Flori! O mulțime de compoziții botanice, pastelate, muguri delicați de flori și frunze verzi! În acest sezon, chiar și stilul vintage va deveni mai natural. Covoarele persane încântă de secole! Aceste mici opere de artă, bogat decorate, țesute manual, ajung la prețuri amețitoare. Din fericire, avem în oferta noastră o alternativă interesantă, covoare de vinil cu motiv persan.

Covoare vintage

O astfel de decorațiune va completa stilul unui interior într-un climat shabby chic. Covoarele de interior cu modele abstracte sunt o altă propunere, care merită considerată atunci când vă decideți să schimbați interiorul într-un retro look. Datorită selecției uriașe de modele și culori, fiecare va găsi ceva potrivit în oferta noastră.


Cum să alegi un covor pentru interiorul tău?

Cele mai moderne covoare și covorașe de baie

Covoare rotunde pentru sufragerie