Cum să alegi un covor pentru interiorul tău?
May, 14 2021   |   Deco sfaturi

Cum să alegi un covor pentru interiorul tău?

Atunci când alegem accesorii pentru amenajări interioare, ne gândim adesea dacă acestea se vor potrivi cu mobila și întregul aranjament interior. Care sunt regulile pentru alegerea unui covor de interior? Cum să alegi accesorii potrivite? Avem pentru dvs. câteva sfaturi.

Ce nuanțe vor fi la modă în acest sezon?

Cu siguranță, cel mai important lucru în alegerea unui covor de sufragerie este culoarea. Nu numai culorile întregului decor, ci mai ales culorile accesoriilor. Ce culori vor fi la modă în acest sezon? Cele stinse, referitoare la natură, precum: bej, gri, verde măslin, vișiniu, bleumarin, culorile nisipului ars de soare. Aceste culori calmează, readucând echilibru și armonie. Merită să le introduci în interior, de exemplu în accesorii precum covoarele de vinil pentru sufragerie.

covoare din vinil tropicale

Ce tipare vor fi în vogă în sezonul de primăvară/vară?

În primul rând - în acest sezon domnește natura. În plus față de culorile pământului menționate mai sus, în interioare vor fi binevenite accesoriile cu motive botanice, plante vii, flori și chiar spice de cereale uscate și buchete de flori sălbatice. Accesoriile în stil rural, idilic, cum ar fi scânduri din lemn, figurine din lemn și covoare în culorile lemnului brut sunt o idee grozavă pentru un aranjament de primăvară într-o sufragerie în stil provensal. Stilul boho este, de asemenea, încă la modă și, împreună cu el, toate tiparele etnice, cum ar fi trifoiul marocan.

Merită să combinați alegerea covorului cu întregul decor interior?

Atunci când te decizi asupra unui covor de sufragerie, este bine să potrivești aspectul său la aranjamentul interior general, deși îți poți permite o oarecare libertate. Dacă interiorul tău este decorat într-un stil scandinav, poți întrerupe cu îndrăzneală nuanțele omniprezente de alb optând pentru o culoare intensă a covorului, cum ar fi albastru, verde sau bleumarin. Un astfel de accent va completa decorul într-un mod original și va aduce energie proaspătă în încăpere.

covoare forme geometrice

covoare din vinil forme geometrice

Pentru o sufragerie în stil loft, merită să alegi un covor potrivit, în culori de la gri intens până la negru. Dacă te gândești la covoarele de vinil într-un interior în stil loft, alege unul care seamănă cu betonul structurat sau cu lemnul brut. Atunci când cauți un covor pentru interior, poți alege între două concepte: selectează un covor care se potrivește cu stilul întregului interior sau unul care contrastează cu acesta, introducând o adiere de prospețime.

Cum să alegi covorul potrivit asortat la culoarea mobilierului?

Desigur, atunci când amenajezi o sufragerie, merită să-ți amintești că culorile mobilierului și ale accesoriilor trebuie să se armonizeze. Pentru o sofa sau o canapea gri, alege un covor într-o nuanță de galben miere, care va încălzi culoarea rece gri și va face interiorul să pară mai primitor. Dacă interiorul tău este aranjat într-un stil loft și sufrageria este dominată de mobilier maro, poți alege modelul și culoarea covorului care să se potrivească întregului climat (negru, gri, textură de beton) sau poți să introduci accente verzi stinse sau întunecate de sticlă, care vor contrasta frumos cu culoarea maro.

covoare din vinil salon

Dacă în bucătăria ta predomină mobilierul alb și stilul scandinav, alege un covor în culori stinse, pastelate sau cu model intens, pentru a încălzi albul omniprezent și a scăpa de impresia de sterilitate și austeritate. Îți plac culorile extravagante ale mobilei și accesoriilor, cum ar fi vișiniu sau bleumarin intens? Super! Știm cât de dificil este să alegem accesorii drăguțe pentru mobila într-un stil neconvențional, de aceea îți venim în ajutor. Un covor care se va potrivi bine cu o canapea vișinie, este un covor în nuanțe de gri oțel sau argintiu. Nu numai că va aduce o eleganță subtilă interiorului, dar va contrasta frumos și cu culoarea canapelei.

Ce covor merită ales pentru fiecare interior?

Alegerea unui covor pentru sufragerie este destul de dificilă, deoarece acesta se află deseori în centrul camerei și este primul lucru care atrage atenția. Atunci când alegi un covor pentru sufragerie, trebuie să iei în considerare dimensiunea acestuia. Evită culorile întunecate într-un living mic, alege în schimb un covor deschis, care să mărească vizual spațiul disponibil. Dacă vrei să știi cum să alegi covorul perfect pentru sufrageria ta, citește articolul nostru.

Baia și bucătăria

Baia și bucătăria sunt cele mai exigente încăperi din casă. Datorită condițiilor dificile, precum umiditatea excesivă și temperaturile ridicate, alegerea covorului potrivit este dificilă. Ce putem face în acest caz? Covoarele din vinil sunt rezistente la umezeală, nu absorb apă sau grăsimi și, deoarece sunt ușoare și ușor de curățat, nu necesită înlocuire frecventă. Modelele clasice de covoare care vor funcționa bine în bucătărie sunt cele viu colorate și contrastante. În baie, poți să-ți faci un pic de cap cu modelele și culorile disponibile. Ești limitat doar de propria ta imaginație! Ce covoare să alegi pentru baie - inspiră-te cu noi!

covoare din vinil bucatarie

Modele de covoare liniștitoare și romantice pentru dormitoare

Atunci când aranjezi un dormitor, alege un covor ușor de curățat și care nu ocupă mult spațiu. Covoarele rotunde din vinil cu flori se vor potrivi excelent, vor oferi dormitorului o atmosferă romantică și intimitate. Dormitorul este locul în care ne odihnim, așa că modelele și culorile covorului ar trebui selectate astfel încât să nu fie prea stridente și pestrițe. Mărimea covorului va fi importantă în spațiile mici, dar dacă ai la dispoziție un dormitor imens, poți să-ți faci de cap cu ornamente și accesorii.

Surprinde-ți copilul cu un covor din vinil cu model interesant

Un covor din vinil va fi o alegere bună pentru camera unui copil? Sigur că da! Covoarele de vinil sunt ideale pentru persoanele care suferă de alergii, nu atrag particule de murdărie și praf ca și covoarele obișnuite și, datorită stratului antiderapant, riscul de alunecare este redus. Ce covor va arăta bine cu pereți crem și un parchet deschis la culoare? Un covor delicat, pastel, se va potrivi întotdeauna frumos într-un interior cu culori deschise. Dacă majoritatea accesoriilor sunt în nuanțe de roz, alege un covor cu culori similare.

covoare din vinil pentru copii

Inspiră-te și creează un decor interior original pentru primăvară!

Covoarele din vinil sunt produse relativ noi pe piața de design, dar și-au marcat deja avantajul față de covoarele tradiționale. Dacă dorești să alegi covorul perfect pentru interiorul tău, nu mai trebuie să cauți! Covoarele din vinil sunt sigure pentru copii, ușor de întreținut, rezistente la condiții dăunătoare (umiditate și apă) și sunt disponibile într-o ofertă aproape nelimitată de modele și culori.


Cele mai moderne covoare și covorașe de baie

Covoare de terasă din vinil